Bye, Bye Carl- Jan!



Ja, ibland har man bara en känsla. Och denna gång var de rätt.
Jag har ju skrivt tidigare att jag tycker att CJ är en skön typ, men efter att Emelie avslöjat diverse om honom ( eller rättare sagt hon sa att hon viste en massa läskigt om honom, och jag vägrade att lyssna ha,ha.) så har min fan- halt svalanat ena aning ( jag vill fortfarande inte veta uähh!) Vet dessutom att hon har direkta skvaller....

Tycker synd om Laila o Nicklas...låt dem vara i fred!

Mojje har ju varit på TV ganska så mycket nu denna vecka.
Det känns faktiskt jätte mysko, för han är stammis på jobbet och hans sambo känner vi i butiken väl till för hon har jobbat extra i butiken bredvid  (vila)  och även hon handlar mycket hos oss.Det är en så kostig känsla  när man ser en person på TV som man har en vardaglig relation med som blir behanlad som kändis ( nu är han ju det,men ni förstår säkert..)
Han har ju kommit ut med en ny skiva och ett av spåren heter popcorn-frilla. Jag sa när den kom att den måste ha något med hans barn att göra och i dag på nyhetsmorgon så berättade han det.
Han är ju otroligt krullhårig och jag kan säga att hans sambo är ännu mer krullhårig  så ni kan ju föreställa hur deras två söners friyrer ser ut ha,ha. Som han sa i nyhetsmorgon, de har vitt afrokrull, och såååå söta så man tror man ska gå av!!!  ioalla fall så var ett en utav hans söner som myntade uttrycket popcrn-frisyr, efter sin första vecka i skolan när han förstod att han inte hade riktigt samma frsiyr som alla andra...men som sagt det är så jädrans söta!

Tyckte att C-L var rätt person att lämna.
 
Kramen. 

Dagen slutade faktiskt riktigt bra....

                                   

Ja, gårdagen var ju ingen hit direkt men den slutade mycket bra :)
När Jocke kom hem på kvällen så hade han med sig de här fina blomorna till mig! ÄLsklingen! Han hade dessutom handlat och lagade en jätte god middag.  jag har det aldeles för bra........

I kväll ska Wallers öppna igen efter attentatet och det har pågått en total sanering i mer än 1 månad så nu är allt topp kalas inför nyöppningen.
De har fullbokat i kväll! Önskar dem lycka till och hoppas på att det blir mycket "barhäng" också.

Som jag skrev igår så går ju veckorna otroligt fort nu. Fast det är j bra, då är snart sommaren här ;)

jag har upptäckt att om man går in och läser min presentation så står det nu att jag är 30!!??? Hallå! några dagar har jag ju kvar i 20-års åldern, ta dem inte ifrån mig, please.......

Let´s dance i kväll, jag tror att det nog är carl-jan som ryker ikväll...... jag har tydligen missat skvallret om laila och nicklas, att de skulle vara ett par nu, det var otippat! 

Hoppas att ni får en mysig fredag :)

kram. 

Då har man lyckats igen då!!! GAHHHHHH!

Jag tar det hela från början:

Förra veckan så var jag på babyproffsen och handlade diverse grejs till trollet. Jag kom på när jag stod i kassan att jag skulle fråga om bröstmjölkspumpen jag hade inhandlat där, för på slutet ( nu använde jag bara den i ca 1 1½ mån men ändå) så fungerade den inte riktigt lika bra. det var desutom så att den var ju ganska så dyr ( tog den för jag har hört att den skulle vara så bra) den kostade ca 600 kr. jag berättade vad jag upplevde att felet var och hon sa då att jag skulle komma upp med den så skulle hon kolla på den och förmodligen skulle det bli en rekamation. bra tänkte jag, eftersom att det ska inhandlas massa saker till kalas middagen nästa lördag. Jag hade kvittot kvar så det var inga problem, till och med original förpackningen. ( jag har varit rädd om den för jag tänkte att om det ev skulle bli någon nr 2 så hade vi en pump.)
Nu glömde jag den i tisdags när jag var på stan så idag var jag noga med att komma ihåg den.
Sagt och gjort så var pumpen med när jag skulle packa in allt i bilen. Det är ju ett antal grejor som ska med.....
Barnstolen, Wilmer, barnvagnen, skötväskan, min väska ja listan kan göras lång det är ett litet bestyr varje gång. Men, men jag fick in allt i bilen ialla fall och åkte iväg.
framme på parkeringen fick jag åka några varv innan jag hittade en plats. Så, då var vi framme.
Ut ur bilen. Öppna billuckan och ut med barvagnen ( som är i två delar ) montera ihop den.På med skötväskan  Ut med Wilmer och det var där någonstans jag fick en obehaglig känsla av att allt inte kändes riktigt så där bra som det kunde ha gjort......
Hmmmmm.....pumpen ja.......
Den la jag ju på taket när jag packade in barvagen och Wilmer för att jag skulle lägga den fram!    Jag la aldrig fram den i framsätet, jag körde istället iväg med den tok gula kartongen på taket ( tänkte just på det när jag la den på taket att den kan jag ju bara inte missa, den är för gul för det, jag hade fel....)

FAAAAN, SKIT!!!!!!!

Okej, in med Wilmer, plocka isär vagnen, in med den i bilen och iväg hemmåt igen och hoppas att den åkt av på våran gata.
Hela vägen tillbaka glodde jag men ingen gul kartong......in på våran gata phu!
Där låg den! Första tanken var att tjoho, jag hade Gurra med mig, den har klarat sig, men.......när jag kör närmre ser jag det sorgliga gula plast-smulet som ligger utspritt på vägen.
Den har blivit påkörd bara en aningens så en liten del har gått sönder......men det går ju inte att reklamera den nu liksom.

Ja, ni som känner mig håller säkert med mig när jag säger att det var ju typiskt mig! VIRRPANNA!!! Så nu är jag utan pump och inga 600 kr som bidrag till kalaset.

Men jag fick en skön avslutning ( eller dagen är ju inte slut än förstås) med att efter det att jag kom hem så tappade jag halva min talrik med spagetti & köttfärssås i den vita nytvättade soffan.......Perfekt!

Härliga tider!
 
kram på er.

Nedräkningen har nu börjat......

Nu är jag tillbaka! Jocke har nämligen behövt ha med datorn till jobbet sitt. De har inte haft någon dator inkopplad och han har ju nya menyn skriven i våran, så det var bara att gilla läget ha,ha. men som sagt i´m back!

Ja, nu är det nedräkning....på tisdag hoppar jag över från att vara i 20- års åldern till att vara i 30-års åldern! Det låter alldeles för vuxet ha,ha! Men man vänjer sig väl.

Kommer inte fira med ett storslaget kalas utan det kommer att bli en mysig bufé- plock middag nästa Lördag med gott att dricka till, jag känner mig mer bekväm med det. Kommer att bli aldeles lagom :)
Idag ska jag ner på apoteket röda näsan och inhandla lite vin( och lite annat kanske)

Igår var vi och fikade hos Carro & Lars. Carro hade bakat goda semlor. Vi har nu bestämt ( jag & carro) att vi nu måste planera in en tjej -party afton/kväll. Min premiär! ha,ha. ska bli sååå kul.

Jag har lite huvudbry över vad jag ska ha på mig på kalas-lördagen. var på stan i förrgår men jag tyckte inte att jag hittade nå´t :( Måste ner och gå lite själv, utan prinsen då får man lite mera tid, kanske går bättre då....

Jisses! det är fredag imorgon, IGEN! helt otroligt vad fort veckorna går.




Kram på er!


Söndag

Idag har vi varit och badat i Hemse ( eller hemske som jocke säger ha,ha)  Wilmer var väldigt tveksam i början men efter ett tag plaskade och busade han som han brukar när vi bada hemma.
Här kommer lite bilder.

      


  

Badpojkarna!
Efter badet så åkte vi till klinte och hälsade på, farmor Eva hade gjort  våfflor, smaskens.

Här kommer även en bild på köket, vi har fått upp hyllorna och målat dem samt fått dit "spottarna" under.

 

Ha en skön söndag!

Melodifestival- lördag!

Då var det dax för delfinal 3.Intressanta artister ikväll... tror på BWO, EMD och även Molly kan vara en kandidat att sattsa på. Men vi får se!

Ikväll kommer Carro och Lars på mysig middag. Ska bli sååå trevligt! Det blir en kräftsoppa med dillstång till förrätt och till det blir det lite bubbel.
Varmrätten blir nog lamm ( vet inte riktigt vilken del än) med en krämig gratäng av jordärtskocka, potatis, soltorkade tomater och basilika, förmodligen blir det någon trevlig sky av nått slag, får se vad min kära kock-sambo kokar ihop hi,hi.  Till efterrätt ska jag göra en rödavinbär och maräng paj ( hittade massa med bär i frysen från i sommras)
 Nu väntar vi bara på att lilltrollet ska vakna så att vi kan ge oss iväg och handla.

Här kommer lite fler bilder på köket, har piffat lite mer. Var och skulle köpa tyg igår till gardiner, men vi hittade inget som kändes hundra så vi köpte dessa panelgardiner ( jätte billigt!) att ha så länge. Det ska bli ett par ljusare till våren nu är det ju tängt, så kan vi byta till dessa till hösten. Ska ju även sy hissgardiner till de små fönsterna, de kommer förmodligen bli i någon lila ton...
Hyllorna bredvid fläkten kommer att målas vita och så har vi inte fått hen micron som ska vara över ungnen ( därför är det "ett hål" där)
På tisdag ska jag även ge mig iväg och köpa färg till stolarna och bordet ( det ska ju bli vitt)

          



Ha en mysig Lördag!

Kram.

let´s get electric!

Nu är all el indragen och ungn, häll, kyl och frys är på plats!
Så i morgon ska vi laga premiärmiddagen. Vi ska ha en försenad allahjärtans dag hade vi tängt eftersom att jocke var dålig i lördags, ska bli jätte mysigt :)

Idag ska jag iväg och kolla tyg till gardinlägder och hissgardiner som jag ska sy, snällasvärmor var här med symaskinen igår.  Det är ju faktiskt riktigt kulatt sy :)

Jag vet inte vad som flugit i sonen, men han vill tydligen inte riktigt sova på nätterna längre.....suck! han ligger och gnäller så man är helt slut på morgonen. Men det är tydligen väldigt vanligt att det är strul med sömnen när de är i den här åldern och det går väl förhoppningsvis över snart.

Det har ju varit lite struligt med maten för lilleman sedan han var sjuk, han har i princip bara velat äta välling och gröt och inte så mycket annat. Men idag tror jag att det lossnade och han åt ganska så mycket morot och majs pure som jag gjort så det känns jätte skönt, jag fick även i honom ett bra mellis igår eftermiddag, en halv banan blandat med en halv burk päron pure :) SÅÅÅ glad för det!

Nu till en helt annan sak.
De senaste åren har jag använt Diors Show maskara. Det är den absolut bästa jag någonsin provat. Nu är det ju så att den är ganska så dyr så jag har länge jagat någon som var lika bra men till ett mindre pris.men det det har jag aldrig hittat, för än nu! Jag vet inte hur många olika modeller och märken jag har blivit "lurad" till att köpa men som sagt ingen har varit i närheten.
Jag säger bara:
false lash effect maskara från maxfactor! den funkar! och med två lager är den precis som dior :) i am so happy!

Snön fortsätter att trilla ner från himlen. Men jag vill ju ha vår nu, vara ute i trädgården och greja och ta en kopp kaffe i solen...... :(  Men den som väntar på nåt gott.

Ha nu en fantastiskt dag!

Kramar.

En riktig sovmorgon!

I natt har wilmer inte sovit speciellt bra.....och till slut trodde jag att jag skulle gå av på mitten, så trött var jag! Kom på att jag inte sovit en hel natt på 8 månader! det känns i kroppen nu kan jag säga.....( det blir ju ännu längre om man räknar med de eviga toa besöken man höll på med på slutet av grav.) Men det är bara att blicka framåt och hoppas att det kommer att hända innom snar framtid.
I morse vaknade han kl 07.00 och då hade han som sakt inte sovit så bra på hela natten. Men då tog Jocke upp honom så jag fick sova ut, och ja det gjorde ja kan jag säga! kl 11 gick jag upp, SKÖNT! så nu är jag ganska så utvilad.

Idag är det strålande väder och det blir en promenixare i solskenet :)

Wilmer är verkligen på väg att krypa iväg nu, bara det nedrans benet som han får under sig är ivägen eller så känner han att det är lite läskigt ha,ha. här kommer ialla fall ett bildbevis ;)




Måste bara visa mina fina tulpaner i köksfönstret! de ser ut som om de är målade, har aldrig sett sånna förr, snacka om att jag blev förvånad när de slog ut :)

         


Ha en bra dag!

En anorlunda allahjärtansdag.....

Ja, planen var ju att jag och familjen skulle äta mummsig  frukost och ha en mysig dag. Senare till kvällen skulle vi äta nå´t smarrigt och sedan när Wilmer somnat så skulle vi jag och jocke dricka vin och äta ost, som jag för övrigt tjatat om hela graviditeten eftersom att jag i prinsip inte fick äta någon av de ostar som jag gilla bäst. ( det har liksom inte blivit av, fören nu.....trodde jag.....)
Men planen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig för i morse så vaknade jocke och mådde jätte illa! han blev magsjuk!
Så han har legat som en urvriden disktrasa hela dagen, stackar´n.

Nu sitter jag här själv  på golvet på Wilmers lek täcke i vardagsrummet med ett glas vin och kollar TV.
Jocke ligger och sover här bredvid. Lillprinsen somnade som en stock för 1 1/2 timme sedan.
Vi får ta igen det här en annan gång helt enkelt.

Såg just på melodifestivalen och jag tyckte det var riktigt bra i dag. Jag blev helt frälst i HEAT`S låt! hur bra som helst! kan inte tänka mig att det kan komma en bättre låt så jag lägger min röst på den i stora finalen. ( blev lite förvånad över mig själv när jag förstod att det var så jag tyckte, jag brukar ju annars analysera och diskutera i mängder innan jag kan bestämma mig för vilken som borde skickas till Europa, men nej inte detta år....hmmmm vad har hänt med mig?!

Lite för upprörd var jag nog allt när jag skrev förra inlägget för jag skulle ju lägga in lite bilder på våran v-ås resa så de kommer nu då hi,hi.

                                                                                                   
   På båten                                                                    snygg poese m kaffepannan ha,ha!



                                                                         
Vad är det där för en lurvig sak?                                                         Syrran, Wilmer och pappa.



                   
Han håller tydligen  på att äta upp sin morbror!

                   
Åhh puss på´re morfar!                     det är rackarns kul
                                                                 att åka plastback!


Puss på er alla!

Vilken överaskning!

Har just skrivit ett jääätte långt inlägg om vår västerås vistelse villket bara försvan helt plötsligt!!!! en aningens ireterad kan jag säga! MORRR!!!!

Tar den korta då.....

Efter en jätte bra vecka med roliga träffar och grejor så var båtresan den som var mins kul........
En unge som vägrar att sova och skriker och  en mamma som är sjösjuk p.g.av. sjögång kan det bli bättre!?
Han somnade dock efter 2 tim. och jag med.
Blä! det är nog bland det värsta som hels att må spy-illa! huuuua!

Väl hemma i visbys hamn stod det en längtande Pappa och sambo och väntade på oss. vi packade in oss i bilen och korde hemåt ( inte så långt ju, nästan bara upp för backen ju hi,hi)
När vi står utanför dörren så ser jag in genom dörrfönstert och ser något som jag inte tror är sant!

Älsklingen har gjort klart hela köket!!!!

Det var bara listerna och fönstrena som inte var målade! Jag fattar inte hur han har hunnit med allt på en vecka! heeelt galet.

På Onsdag kommer elektrikern och kopplar in all el och då kommer även våra nya kul, frys och micro att levereras!!!
( det var igentligen inte menigen att vi skulle köpa det nu men det känndes så fult att ställa dit den gammla kylen så vi slog till hi,hi.
Elektrolux på hela konkarongen.

Här kommer lite före och efter bilder och lite annat från västerås.

Så här såg det ju ut från början:

        
Sen såg det ut så här:

              
Efter det, så här:



och så:



Får jag presentera vårat nya kök:

      

Nu är ju inte micro över ugnen på plats och gardiner och annat piff är ännu inte uppe, köksmöblerna kommer att målas vita.
Fläkten kommer att sitt på i mitten på kaklet och diskmaskinen ska stå i "hålet" , det  kommer att vara hyllor på vadera sidor om fläkten.

Jag kommer att lägg in fler bilder eftersom att det hela kommer på plats, men nu ser ni lite hur det kommer att bli.  

Men såååå glad jag blev, hade verkligen inte tänkt mig det :)

Ha en skön helg och en riktigt mysig alla hjärtans dag imorgon! 


Nu har vi kommit iväg!

Ja,nu är vi i Västerås! resan gick jätte bra och jag är såå stolt över prinsen som var som en solstråle hela resan :)
Han sov hela bussresan  så det var skönt. Det var annars det jag tänkte skulle kunna bli lite tråkigt för honom att bara måste sitta still, men som sagt han somnade.

I går åkte vi till Pappsen och firade honom på födelsedagen. Vi sov över här med, och ska göra det i kväll också.
I morgon ska vi hem till mina gudföräldrar och umgås.
I morgon är det ju dessutom en alldeles speciell kväll, det är ju melodifestival!!!!tjoho! Schlager-galen som man är, ha,ha! roligt,roligt :)

På måndag ska vi träffa min älsta vän, Tessa. vi fann varandra i ettan när vi var 7 bast och hängde ihop tills vi slutade ettan i gymnasiet ( då bytte jag inriktning och flyttade till värmland) Och då tappade vi tyvärr kontakten. Vi tog upp den flera år senare, men nu är det 3 år sedan vi sågs sist så det ska bli såå jätte kul att träffas. Det är så roligt för när vi väl ses ( vilket kan ta flera år imellan) så är allt precis som förut, vi är fortfarande lika flänga som förr och flamsar som om vi var fjorton ha,ha!
Ska hinna träffa Emelie också, henne har jag saknat massor... puss på dig gumman :)

I kväll är det let´s dance, undrar vem som åker ut........

Ha en trevlig helg alla!

Det blev ingen resa i dag.....

I natt vid kvart i fyra vaknade vi av att det lät som om Wilmer låg och kippade efter andan..... Han har ju varit förkyld i 1 1/2 vecka nu och varit lite rosslig. Men som han lät nu har han inte låtit förut. Det var riktigt otäckt!
Det var ilfärd till akuten med lillplutten :(

Väl där så fick vi komma in på en gång och det tog inte många minuter innan läkaren undersökte honom.
Han bestämde att  Wilmer skulle få en typ av adrenalinspray ( en syrmask som man tillsätter adrenalin i och som sprayar ner det i svalj och munhålan) för att minska ev. svullnad i luftvägarna.
Det var inte populärt av lilleman. Detta fick vi göra 2 ggr. Det blev nog lite bättre, det lät inte så ansträngt för honom att andas längre så det var så otroligt skönt!

Vid första undersökningen så misstänkte det att han fått RS- virus ( ett virus som kan vara farligt för små barn, det sätter sig i luftvägarna och täpper till i näsan med snor) 
De tyckte att vi skulle stanna över morgonen och vid 7 tiden blev hämtade av en personal från barnavdelningen. Där fick vi ett eget rum.
Nu var vi trötta så vi nästan svimma alla tre, men det skulle komma en läkare och lyssna på Wilmer hade vi fått veta så jag tänkte att , vi får väl hållahonom vaken ett tag till fastän han såg i kors stackar´n. Efter en timme så frågade jag en sköterska om det skulle dröja innan läkaren kom, och hon sa då att det kunde dra ut på tiden. Okej, då kände jag att det var läge för oss att sova en stund.
Jag fattar det inte, men vi fick plats alla tre på den pyttelilla sjukhus-sängen, ha,ha! ( wilmer sov en liten stund i "hans säng" men vaknade ganska så snabbt och fick komma över till oss)
Kl.10 vaknade lilleman och var hur glad som helst :) fortfarande rosslig men mycket bättre!
Vid 12 så hade de undersökt honom igen.

De konstaterade att de inte var RS. Det är förmodligen så kallad falsk krupp. Detta sätter sig oftast på sämbanden som jag förstod och gör att de sväller lite och det kan göra så att det låter riktigt otäckt, precis som om de inte får luft. Men det kan samtidigt även bli så att det blir svårare att andas.
Vi fick lite tipps på hur man ska göra det lättare för honom och så fick vi med kortison tabletter som vi ska ge honom.
Men om det känndes jobbigt för honom ändå så skulle vi komma tillbaka.
Fy vad rädd man blir! man får ju panik vet inte vad man ska göra....

Nu sover han som en stock och har gjort det i 2,5 timme. Han var helt slut stackar´n.

Så idag blev det ingen resa som sagt var. Vi har skjutit fram resan till ev. onsdag istället får se om han mår bättre då.

Kram.

RSS 2.0