hej hopp!

I dag är det tisdag och villken ruggig en!! burr, svinkallt i morse när jag skulle till jobbet. Vinden har dock avtagit och det är ju bra efersom att min mamms kommer på besök på torsdag och hon gillar inte gungiga ( stavas?!!) båtar.

I går blev det klart att jag åker helt solakvist till enköping den 17:e oktober och hälsar på bästaste Emelie! det var så länge sedan vi sågs! jag ser verkligen fam emot att åka. Det är så länge kvar bara......

Kram.

Hejsan svejsan!

Sitter på jobbet. just nu har jag lunch ( mätt som en plätt!) 

Vad har jag nu haft för mig den senaste tiden...hmmm. jo:

I söndags var det lungt och skönt hemma. Jocke var ledig och det var en så fantastiskt strålande dag så jag gick runt i linne i trädgården! nice!
Senare bar det ut mot shewoodskogen ( ehh.. ja, lickershamnskogen snarare)  för att plocka svamp. Våran lycka var dock ganska snål men vi fick ihop gul tumpet så det räckte till såsen.  En perfekt dag!

I går var jag ledig. Har länge tänkt att jag ska ta lilleman till frisören för han börjar bli riktigt långhårig, men det blir liksom aldrig av. Så i går så försökte jag på det själv ( trotts min otroliga rädsla för att han ska se hemma klipt ut, men jag tog mod till mig och gjorde det!) Och jag måste säga det själv att det blev faktiskt ganska så bra! :) ska sätta in kort så ni får se. Det är ju fantastiskt vad en annan frisyr kan göra åt utseendet! han ser mycket äldre ut nu när fluffet är borta.

I dag så hämtar farmor W på dagis eftersom att jag slutar 18. Det är ju lite sorgligt att man knappt hinner ses dessa dagar, kommer väl hen vid 18:30 nå`nting och han går och lägger sig vid 19. l:(  Men man får ta vara på den tid man har annars.

Nej nu ska jag ut i folkvimmlet i gen!

Kramar.


Fredag kväll!

Ja, fredagen är alltså här och fort har det gått vill jag lova! 
Veckan har varit jätte rolig! men med otränade högkacks tassar så är de väldigt ömma nu.....aj! 
 

Här kommer det lite fler kort från bröllopet




Skål för brudparet!



Skål igen!




Bruden me bruden.



PARTY!




Nu är våra älskade vänner i sydafrika på smekmånad och jag önskar att de har det alldeles alldeles underbart!


Ha nu en trevlig helg allesammans!

Kramis.


Måndag

Lördagen var helt fantastisk!! såå fina de var och viken fest sedan!
Här kommer dagen i bilder:



Dagen började kl 13 hemma hos oss med Campagne så klart!!
Efter det var det kyrkan som gällde


Det var ett strålande väder!



Maria o Jakob var tjusiga!



Jag o Maria var glada utanför tofta kyrka.


Äntligen kom de blivande brudparet! nyckeharporna spelade så sklart gotlänsk brudmarsch



Och plötsligt, efter vigselsermonin så går Caroline och ställer sig bredvid Lars bror som sitter med en gitarr och hon sjunger alltid samma känsla (av Elin sigvardsson ) till Lars.  Jag grät som en toka, så fint! och starkt!


Finaste Lars o Caroline Jakobsson!!




Efter middagen så var det brudvisning enligt gotländs tradition ( bruden visas upp för övriga byggden och det bjuds på gotlansdricka och salta kringlor, som bruden delar ut till alla. för vare kringla som äts så förlåts en synd för bruden)
Eftersom att det började o regna lite smått fick jag lov att agera paraplyhållare hi,hi. ( jakob kom med på ett hörn med ha,ha)

Sen var festen i fullgång fram till kl 5.
Korten från den kommer i nästa inlägg.

Kram.


BRÖLLOP!

Ja, idag är det en stor dag! Finaste carro o lars ska bli fru o man! kl 15 i tofta kyrka smäller det! Och efteråt kommer det att bli en hejdundrande fest :)

här är klänningen o skorna som jag ska ha på mig:



Klänningen syns inte så bra. Får bjuda på en bild när den är på kroppen så kanske den kommer mer till sin rätt.

Nu ska jag börja med piffet( håret, sminket, ja ni vet......) och fila lite mer på talet ( hjälp!)

Många lördagskramar från mig.

Onsdagkväll

Hej!
Dagisdagen i dag gick även den aldeles strålande :) duktiga gubben!
Det var inga problem med vilan heller, han somnade in så skönt ( utan oss)
Nu är det bara i morgon kvar, för på fredag så är vi ute i klinte hela dagen och sova över till på lördagen, för då är det BRÖLLOP!!!! för hela slanten! Ska bli så fantastisk roligt. Då får Wilmer vara hos farmor o farfar när mamma o pappa ska svänga sina lurviga hela natten lång!

Har varit lite stressigt att hina med allt som skulle fixas med allt ( kan inte säga nå´t om vad jag har haft för mig, kanske ses av någon som inte får veta.....) berättar efter lördagen hi,hi. 

Nu ska jag göra mig en stoor kopp te och kura ihop mig i soffan, efter tre dagar av en massa dagis baskelusker så känner jag mig faktiskt lite början till förkyld...........icke!!!! får ta och kurera mig bums!

Ha en härligt fortsatt vecka! ( får se om jag hinner skriva nå´t mer innan lördag)

Kramar.

Älskade dagisgubben!!



Påväg till dagis första dagen!

Det har gått jättebra med Wilmer på dagis! han tycker verkligen att det är jättekul!!
Jag trode ju i och för sig inget annat men man är ju lite orolig.

Imorgon ska vi prova att vara med på vilan, får se hur det går....


Nu har våra solrosor slagit ut, så nu har vi massor runt huset. Tog in några, de är ju så fina :)




Ikväll börjar äntligen idol! som jag har längtat!

trevlig tisdagskväll!

kram.


Söndag

Här har vi haft en härlig söndag! Vi har precis kommit hem från klinte, där har vi fikat och myst. Tanken var att vi skulle vidare till djupvik för lite lunch, men vi komm inte dit förän kl 16 så vi kände att det blevlite sent och med tanke på att vi ska laga middag hemma så åkte vi hem. Det är en otroligt vackert ställe! åk dit om ni inte varit där, ni blir inte besvikna det kan jag lova! gå in och se här: www.djupvikhotel.com









I morgon är det dagis premiär för lillkorven! åhh vad roligt det ska bli! jag är helt övertygad om att han kommer trivas som fisken i vattnet!
Ni får så klart en rapport i morgon när vi kommer hem :)

På kvällens meny står: patanegra karé med rostad potatis o rödbeta med en kantarellsås. Ska bli smaskens :)

Ha en skön söndagskväll!

kramar.

Fredag kväll!

Shopingen i dag blev delvis lyckad. men jag är nöjd med dagen! jag vet inte riktigt vad det är men jag är på ett strålande humör :D livet känns bara så där otroligt roligt just nu, kan inte förlara varför.... Men kanske har det med att göra att det ska bli bröllop, wilmer börjar på dagis, jag ska få börja jobba med det jag älskar kläder! och att lilleman är glad som en mört och så rolig att man kan skratta så man gråter ibland. Och att jag har den finaste och underbaraste älskling  jag  någonsin kan önska mig.  ja, nåt sånt kan det kanske vara.....





Nu ska jag parkera mig i soffan med bland det bästa jag vet: krabba! till det blir det egengjord aioli, bröd o självklart ett glas vitt! mys. 

åh apropå bröd ja, det har jag tydligt bränt nu så det ser ut som en svart batong eller nått....eftersom jag sitter här o bloggar och totalt glömde bort den i ungnen!
tur att jag hade en baguette kvar i frysen ha,ha!

Filmtips i kväll:

Brokeback mountain på svt1 kl 21:00 i kväll.
Jag har själv inte sett den, men velat det väldigt länge!

Allternativet i kväll hade varit att gå på invigningen av gutekällaren ,men jag är aldeles för trött... mina partypeople ska tydligen dit, men icke jag!
Men det kan nog bli en jädrans fest :)

god kväll allesammans!

kram

FREDAG!

Japp så var fredagen här!
Känns som om den kommer bli riktigt bra, en känsla bara :)

Igår när jag var ute på nätet o kolade runt på lite olika bloggar för att få lite insperation (den har liksom varit väldigt svag ett tag) Så satt jag och funderade på vad som skulle kunna trigga igång den igen,  vad tycker jag om och vad skulle kännas lite spännande att skriva om? ( furutom mina älsklingar, familj o vänner så klart!)
Då slog det mig! 

Kvinna! du börjar ju jobba nästa onsdag!!

Hur tänker hon nu? tänker ni........
JO! tänkte jag kunde visa er rykande snygga nyheter från MQ!  Skriva lite om dem och så. kanske veckans        vill ha!   Veckans kap! ja, ni kanske har några förslag?

Hur som helst så kommer denna blogg ( start förmodligen nästa vecka då.) ändra innehåll lite. Självklart kommer det uppdateringar om familj och vänner fortsatt med bilder, fast kanske inte lika många.
Får se hur det blir. Det känns iallafall otroligt inspererande!! och roligt!
Jag kan avslöja att av det jag sett ( plagg som är på g till butikerna och de som nyss anlänt) så kommer det bli en otroligt snygg höst!! ME LIKE :)
 

                                                    



Igår skrev jag att jag inte hade något planerat diterkt, men det har jag nu!
Jag och Wilmer ska ta oss ner till stan på lite uppdrag.
Ett kan jag inte avslöja........
Men vi ska också framkalla kot till dagis, han ska ha ett kort på ett sommarmine med sig på måndag som de senare kan gå tillbaka till och prata om.
Det var väldigt svårt att välja ett kort och en händelse, men det blev detta kort :



På hans ettårs dag! tokglad i skrindan han fick av farmor o farfar.

Ett annat uppdrag är att byta batterier i 2 av mina axent klockor som har legat döda i lådan en evighet! dax att skaka liv i dem nu!

sedan ska jag nog upp till jobbet kolla om det kommit nåt nytt snyggt!

Ha en fab fredag!

kramar.




I bröllopstankar

Ja, alltså inför Carro o Lars bröllop nästa lördag!

I kväll har jag och lill wille varit hemma hos finaste Carro och hjälpt henne med bröllopsklänningen. fixat lite med band o så.

Och jag kan säga att hon blir vacker som en dag, den finaste prinssesan!  Jag längtar verkligen till den stora dagen. ( ha,ha det låter ju som om det är jag som ska gifta mig ha,ha)
Jag är så himla glad för deras skull :)

Under tre dagar ( som slutade igår) så har Wilmer helt plötsligt varit ett litet moster, allt annat än vad han brukar vara! Han har skrikit som en galen tok mest hela tiden och ingenting har hjälpt. Jag har varit helt maktlös och har längtat tillbaka till det han brukar vara. Igår var den värsta! jag kände att det var nära att jag skulle bryta ihop.
Men så som i ett trollslag så vaknade våran älskade Wilmer i morse och var precis så glad och rolig som han brukar vara! och det har han fortsatt att vara hela dagen. Tack gode gud!!



Här kommer det lite fler bilder från semestern, som jag lovade igår!



I blåbärskogen



Mors lilla Wille i skogen gick......



En liten Wille till middag....................



Vi fick låna stuga i tofta några dagar ( Tack snälla Lars!) och stugan ligger precis vid vattnet
Här är vi på en lite strandpromenad.


 
Sanden var varm och viden ljum, så härligt!



Sand imellan tårna.








På fredagen hade vi bestämt att det skulle bli kräftskiva, mys med vännerna!
Vattnet är precis bakom kullen.



Mina älsklingar!



Carro säger skål!!



Tillslut gick solen ner, men festen fortsatte!



Efter all smarrig mat, toppad med Carros supergoda choklad- o kolapaj ( med grädde så klart)
Var vi proppans och tände en vedkorg och bara satt o mös o pratade. Livskvalitet!!



Imorgon är det fredag, inget planerat direkt så vi får se vad dagen har att erbjuda :)

Massa kramar!!

Onsdag

Hej på er!
Nu är semestern slut och det har varit 2 händelserika veckor.

vi har varit i Västerås några dagar och där Var jag och jocke och åt på våran favo restaurang, vilket var lika bra som förra gången.
Medans vi mummsade supergod middag så var mamma o Wilmer på valby museum o kollade på djuren :)

Vi hann ut i skogen en sväng, blev dock inga svampar utan blåbär som vi gjorde en smaskig paj på och tog med oss till mina gudföräldrar på kvällen, kan säga att man var ganska så mätt efter god middag o paj. Jocke hade till o med gjort vanilsåsen själv, det är verkligen skillnad!

Vi var även till min pappa och hade en mysig eftermiddag/kväll med god mat o dryck. Proppmätt där med....

Efter 3 dagar i V-ås så åkte vi till uppsala för att träffa Jockes syrra o hennes Janne ( Wilmers gudföräldrar)
Vi han inte med så mycket mer än att umgås och äta middag på  kvällen. Behöver jag säga att jag var tokfull i magen.......

Det var skönt att komma iväg lite och träffa nära o kära :D

Fast man kände sig som en svullen säl mest hela tiden....


Wilmer har varit jätte sjuk. Han har haft otroligt hög feber och i fredags natt hade han 41 grader och vi fick inte ner febern. Dessutom var vi ute i Tofta på kräftskiva så det var en bit in till stan. Vi bleslöt oss ganska så snabt att åka in till akuten. 
Det märkliga är att jag liksom kände på mig att det skulle hända något så jag drack en öl tidigt på kvällen men kände sedan att jag inte skulle dricka nå´t mer! 
Så jag var ju körbar....helt underligt!
De tog prover på honom men hittade inget. Han fick dubbel dos febernedsättande och äntligen så gick den ner!

Nu har han varit feberfri i 2 dagar.
Man känner sig så maktlös och blir så orolig att man vill krypa ur skinnet. Men det slutede ju bra. Förmodligen var det så kallad 3- dagars feber. Han fick även massa prickar på hela överkroppen efter att febern var borta vilket de tydligen får vid det.


Här är lite bilder från semestern!



En liten glassgubbe!


Wilmer o Mormor ute i blåbärskogen.


Kollar in getterna på valbymuseum me mormor.


Morfar fick en snygg tischa , ha,ha.


Wilmer o moster.


Måste kolla in katten liksom!


Vi hade en jätte mysig eftermiddag ute i Pappa o Pias trädgård :)

Det här var lite bilder fler kommer med nästa inlägg. ( snart! jag lovar!!!)

kram på er!

RSS 2.0