En bättre dag i dag!

Kvällen igår blev mycket bättre än jag kunde våga hoppas på. Lilla Wille somnade kl 20.30 och sov riktigt bra sen, var bara uppe 1 gång och ruskade lite på sängen så han somnade om och det är ovanligt brukar minst bli 2ggr/ kväll.Sedan sov han till 02 ca och även då räckte det med enn liten ruskning på sägen så sov han sött igen.
Vid 5.30 vaknade han och var hungrig, tog sin vällingflaska och sög i sig allt och slummrade om. Helt fantastiskt :) så jag kan säga att jag känner mig riktigt utvilad för en gångs skull! Han hade därimot sovit klart och ville gå upp vid 8 men det kändes helt ok idag. 

Så vi var uppe och käkade frukost och grejade, och sedan vid halv 10 gjorde jag oss i ordning och så for vi ner på stan ( skulle byta den där hemska  säcken jag tydligen fick med mig hem igår..) tänkte att jag skulle hitta något annat snyggt att ha på mig när jag ska åka på söndag så jag strosade runt lite..... Fast inte så länge för än jag såg dem!

Har jag berättat om min frustration över att inte ha hittat någon jäkla stövel nå´nstans som jag tycker är snygg på hela hösten och att letandet har fortsätt nu i vinter? Jo så är det! Jag har minst sagt varit desperat! men som om det var en dröm så stod de där och bara väntade på mig! och på mitt eget jobb..... och det bästa av allt, det var tok-rea på dem! så ett par skitsnygga svarta skinstövlar har jag nu i min ägo för det blygsamma priset av 500kr!! tjoho!! Det kallar jag för ett mega kap. Denna veckan har ju gått lite i REA- klippets mönster kan man säga, för jag har fyndat en kort skinjacka ( typ biker-modell) på COOP ( ha,ha,ja på COOP! det är sant )för 120kr! så för 620 kr har jag nu shoppat både jacka och stövlar!

Så även om början och mitten på veckan har varit rätt så blä, så med början med det dessa kap och resan till Västerås/enköping, så ska nog slutet bli alldeles, alldeles underbar :)

Kram.

Ingen bra dag.....

Vi är ju som sagt förkylda både Wilmer och jag och denna natt var inte rolig varken för mig eller honom.
Han vaknade kl 2 i natt och verkade inte som om han tängte somna om, viket han  brukar göra ( somna om alltså) gick ner och gjorde välling och han åt upp allt och blev sen as- förbannad att det tog slut så han låg och skrek ett bra tag.

Jocke och jag är stehårda med att om han är mätt och torr och det inte verkar vara annat än att han vil upp och det är natt  så tar vi inte upp honom, så han vet att på natten ska man sova och inte vara uppe. Det är klart att om vi skulle stöta på att det blev stört omöjligt och han låg och skrek i timmar skulle vi själklart göra det men än så länge så tröttnar han med sina protester och somnar om efter ett tag.

 Han somnade om tillslut ,och jag med min förkylnings- skallebank var väldigt tacksam för det!
Men.....han vaknade kl 8 igen jag provade med att ge honom lite mer välling eftersom att det brukar vara vid den tiden han vakar annars och äter. och visst åt han men nu var det tydligen dax att gå upp...... ja det var bara till och göra det.
Då var lilleman på ganska bra humör och jag fick i mig lite frukost jag med. Vid 10 verkade han vara riktigt sovtrött men en aningens gnälligare än han brukar, det gick ganska trögt att få han och somna men det gick till slut och jag passade på att ta mig en lur själv.
Jocke som tog morgonbåten över till fastlandet i morse ringde en haltimme senare och jag mitt dumma nöt hade telefonen med mig upp och naturligt vis så vaknade Wilmer. och han tänkte inte sova mera...suck.

Försökte få i honom lite banan och fruktpuré innan vi skulle ner på stan en sväng. Men det var inte populärt alls han blev skit sur! De senaste dagarna så har han fått för sig att bara välling, gröt och vatten duger och det är sååå frustrerande när det gick så bra med "riktiga" maten, men alltså inte nu och vi är tillbaka på ruta -2 känns det som.

Hur som helst så packade jag in surkartet i bilen och for till stan och då verkade han ganska så glad ett tag ( stackarn har inte sett annat folk på en vecka nästan.....ha,ha)
In och lämnade tillbaka 2 toppar på CUBUS som jag inte kände hundra för ( även fast de var på rea, ha,ha)
Och upp på jobbet och köpte 2 toppar, en lång och en kort. som jag lagt undan. Jag hade inte provat dem men eftersom att jag gått ner en massa och Zoul kan var väldigt tighta i modellen så trode jag att s kanske skulle sitta lite löst men ändå ok.
Men när jag komm hem och provade så hade jag haft riktigt fel!  Den långa toppen, som ändå ska vara lite tight över rumpen satt som en fladdrig säck och jag såg, om mer ännu emmligare ut......fy och blä. Så den får jag lämmna tillbaka i morgon.
Den andra toppen sitter aningens för löst men den duger, får trolla med lite sjalar eller nått ha,ha.

Innan jag hann prova kläderna så hade jag givit Wilmer gröt eftersom att han var grinig och inte hade ätit så bra innan vi åkte. Jag försökte få med lite mangopuré med gröten in, men se det kände han direkt när jag försökte med det  och började gallskrika! herregud vilka smaklökar grabben har det fick inte komma med en liten gnutta ens! Fick i han ganska bra med gröt men sen  bäddade jag ner honom i sängen för han var tok-trött också plutten.

Nu sover han i alla fall och jag hoppas att det blir ett bra tag så han är lite gladare när han vaknar. Kul om han är så här på söndag, då kommer jag få panik! tänk om han håller på och skriker och har sig när vi ska åka båt, buss och tåg, nej hugeda mig! det får bara inte hända.

Jocke är i stockholm i dag och ska ut och käka på helsingborg ( tror jag att restaurangen hette) Det blir med en utav cheferna mest för att få lite insperation.

Och jag är hemma med grinig unge, förkyld och allmänt grå......kul alltså!
 
Men jag är verkigen inte bitter även fast det kanske kan tyckas att jag borde vara det...... Det är så sällan han är iväg från ön och han behöver lite insperation inför nyöppningen. Dessutom så kan jag ta igen det senare hi,hi ;)

ja,där är vi nu....
Men jag hoppas på en bättre dag i morgon :)

kram.


Förkylda familjen

Det var inte bara Wilmer som blev dålig, i förgår så blev även jag dunder förkyld och nu verkar det som om det är på G för Jocke med.....typiskt!
Wilmer är en riktigt liten snoris nu, men det är mycket bättre med honom nu. Han slapp feber i går och har inte hafft nå´n i dag heller så vi håller tummarna att han hinner bli riktigt frisk tills vi åker på söndag.

 
Feber och förkyld. Sitter i soffan med täcke och mummsar på en majskrok.


Även för mig är det faktiskt lite bättre förutom att det känns som jag har en dålig packning i näsan eftersom om det läcker hela tiden, spelar liksom ingen roll att man snyter sig stup i kvarten....ja,ja.

Jocke håller på med köket för fulla muggar. I gårsatte han in ett till fönster. det blirså fint :) Nu har vi fönster på varje vägg, det ärjätte ljust och luftigt.


     

När pappa sågar så är det bäst att ha skydden på, men det går bra att leka ändå!



Föntret längtst till vänster är ny insatt.

Hoppas ni får en härlig dag!

Kram.


Söndags feber....

Natten till igår fick vi inte sova mycket...... Wilmer vaknade hela tiden och jag trode jag skulle gå av! vi trodde väl båda att det var ännu en fas som lilleman gick igenom, med tanke på att han varit kinkig i 2 dagar.... men i natt fick vi svaret på vad det var  - Han är jätte förkyld och har hög feber! han var skållhet i natt när jag kännde på honom! lilla älsklingen! Så jag har varit till apoteket i dag och inhandlat diverse grejor; Mera supp-alvedon, koksalt lösning och neseril. Tjejen jag fick hjälp av hade en 8 månaders bebba hemma med samma symptom så det var till god hjälp.
Han har sovit  nästan hela dagen och varit som en disktrasa, lill pluppen! Det är ju första gången han är riktigt sjuk så man blir ju lite nojig över allt!

Annars har det varit en stillsam dag. Jocke har fortastt med golvet och är näääästan klar. så jag kan väl säga att vi nu har ett golv i vårat blivande kök :)

Nu ska jag berätta något som är, ja. INTE SÅ FINT!
När man väntar barn sägs det ju att man ska få sååå strålande hår och naglar, så jag väntade mig det men jag tyckte aldrig att det kom. Lite besviken så blev jag otroligt överaskad och glad när jag efter 4månader efter bebis fick otroligt starka och snygga naglar och jag tänkte att nu äntligen! och förväntade mig att håret skulle hänga med det med.......Nej, det gjorde det aldrig, kan säga att det blev tvärt om!
Jag ska förklara min sinande toffs.
Tänk att jag skulle ha en hästsvans (innan) som en smal huggorm eller en tjock snok, så skulle jag nu säga att jag har tjock-leken av en liten, liten snok eller tjock daggmask.......Varje gång jag duchar så lossnar det massor av minna stackars kära hårstrån från mitt huvud.
Detta beror på att jag har ammat har jag fått berättat för mig.
Så nu när jag slutat med  att amma så  förväntade jag mig att detta hår-avfall även skulle avta, det har det iosf. gjort lite gran meninte i den takt jag tänkt mig....
Men nu till det som inte blev så roligt..... Jag upptäckte det för någon vecka sedan.....
Jag har, i hårfästet i pannan fått något som liknar långt bebis-hår... och det ser ut som om ett gosedjur ( typ monchechi) har lagt sig och vilat där!  hur snyggt är det liksom!!!  vet inte riktigt vad jag ska tycka, men ja, det växer ju ut, men inte fint just nu kan jag säga......Saker man får stå ut med som mamma eller?....

en lite inblick i en mammas otroliga upptäckter längs vägen ha,ha.

Imorgon är det dags för mig att röra på fläsket igen! core kl 12. Känns sååå skönt eftersom att jag inte kunde träna ( annat än tårkanalerna) i fredags.

Trevlig början på veckan på er!

Kram.


Åhhh så fina de var!

Ja, jag grät som ett litet barn.... Michaela var så fin, så fin!  Linus med så klart.  När hon kom in i rummet bredvid sin Pappa i sin vita vackra klänning så kunde jag inte för allt i världen hålla till baka det.... och när fields of barley spelades och sjöngs av en otroligt vacker stämma så var det ingen kind som var torr, herre min gud vad tårarna rann.
Jag letade frenetisk i väskan eter något att snyta den snörvlande näsan med, bara något! snälla! men inte.......Rina, min jobbarkompis såg på mig med en vädjande blick och sa: har du ingenting? inte äns en blöja?! ha,ha......
Ingen näsduk och ingen blöja, så vi var inte så snygga när sermonin var över.

Men nu är de man och hustru! och det bär iväg till maldiverna imorgon!
Förresten såhar de en tredje familje medlem som följer med,.......i michaelas mage :)
Jocke och hans pappa blev klara med att rikta golvet så imorgon ska han börja lägga in det nya:)
Bilder kommer innom kort!

Nästa söndag drar ju jag och wilmer till västerås och på vägen dit ska vi göra ett stopp i Enköping och hälsa på världens bästa Emelie!



bild: från Emelie`s blogg, emmie82.blogg.se/

hoppas att ni får en skön fredag :)

Fredag!

I dag ska jag alltså i väg på bröllop :)



Jag vet fortfarande inte vad jag ska sätta på mig........bra där!
Men Wlmers farmor ska komma vid hav tre och se efter lill-prinsen så då ska jag ner på stan och ta en snabbkoll. Jag vet ju på ett ungefär vad jag ska ha upp till men ner till är det värre, jag har ju bara svart och det känns inte som ett alternativ på ett bröllop. Får se vad det blir...
 Idag ska Jocke och hans pappa rikta upp golvet så med lite flyt kan jocke börja lägga in det nya imorgon, hoppas!

Hoppas att ni får en härlig helg!
Kram.

Ruskigt kall tisdag, burr!

Ja,fy så kallt det varit idag, inte så jätte många grader neråt men det har varit så fuktigt också och då blir det ju så jädrans kallt här vid havet.

Idag var jag på stan och mötte upp en jobbarkompis. Vi inhandlade bröllopspressent till vår käre chef. Hon ska bli fru på fredag. Jag äääälskar bröllop! 
Det blev 2 par badlakan och 2 handdukar från Lexington och 2 handgjorda doftljus. Vi kände oss helnöjda efteråt :)

Såpå fredag kl. 17.00 ska vi på bröllop och jag har ingen aning om vad jag ska sätta på mig för flott... Visserligen ska vi bara vara med vid själva sermonin men man vill ju va piffig ändå. Ska ner en sväng på stan imorgon och kika.
Så länge jag har kännt Michaela ( chefen) så har hon varit perfektionist och nöjer sig inte med att va 2:a best, villket  har kännts lite jobbigt för henne, vi  pratade om det för nå´t år sedan. Hon kände att hon kommer ju aldrig bli helt hundra nöjd om det skulle hålla sitt " dröm-dröm bröllop" som då också skulle ha kostat multum! Så de tog ett beslut som var det bästa de kunde gjort ( och jag blev helt förvånad) De kommer att gifta sig borligt och ha en middag efteråt med enbart de närmsta. Så åker de på en sjujäklarns bröllops-resa till maldiverna på lördag istället. De ska bla. bo i en bongalow ute i vattnet, har sett bilder och jag kan säga att den som inte vill va där kan inte vara riktigt klok! åhhh vill också....



Men man får väl drömma istället ;)

Kram.

En ny vecka!

Denna helgen har jag varit tröt,trött,trött. Ja ialla fall i Söndags.....och varför då? kanske ni undrar då! Jo, jag har en liten son som inte kände för att sova helt natten till Söndag. 
När han inte låg och gnälde lite smått ( precis så man hörde det och blev så där iriterande sov-störd)  Så låg han och vispade runt som en liten elvisp. Jag brukar lägga över honom i våran säng när han sover oroligt och för det mesta så somnar han om och sover bra sen, men........inte!
Det hör ju till saken att Jocke har varit förkyld och haft hosta så han sov nere på soffan så att han inte skulle väcka oss med sitt host.  
Ja, summan av kardemumman blev (ihopräknat på hela natten)  Sisådär 2 tim sömn för mig .....
Kände mig helt ärligt as bakis när jag vaknade och jag kan säga att jag såg inge snyggare ut heller.... Men det var bara till och försöka gömma mitt trötta ansikte under en massa smink och jag kan säga att det gick åt mycket  conciler till påsarna ( som såg ut som ryggsäckar) som jag hade under ögonen. Anledningen att jag inte kunde få vila var att vi skulle iväg på revy i klinte kl 13.00 och vi skulle hinna med att fika lite med Jockes syrra och hennes kille innan. Så det var inte mycket jag kunde göra. 
Revyn var riktigt rolig detta år :) kanske var för att jag var så trött, jag kan få värsta trött- skrattet, ha,ha!




Wilmer var hos farmor och farfar och efter revyn stannade vi på god mat, skönt att slippa laga mat i vårat inte-kök....
Vi kollade på Jockes gammla grejor som han hade när han var liten och plötsligt så hittade farmor en räv-mössa som hade sett sina bästa dagar,  vi skrattade åt så vi knapt kunde andas ( åter igen trött, men det är ju sååå skönt att få såna skratt- attacker! 



Ja, Wilmer fick prova han med :D

Väl hemma igen, ca 21 så tog jag en dusch och tänkte att jag skulle passa på att lägga mig tidigt och det gjorde jag.
Och där låg jag.............i 2 timmar! innan jag gav upp och gick ner och satt mig framför TV med Jocke, fattade ingenting det gick bara inte att sova. Efter 1 1/2 timme försökte jag igen och då somnade jag som en stock skönt!

Idag har jag och Wilmer varit på stan. Jag tänkte att jag skulle "få" lite nya kläder och gick upp till jobbet och hade en bra hög med mig in i provhytten men jag stog där inne och provade plagg, efter plagg så sög det ingentig i shopping-tarmen!? Nada! Inte likt mig........... Får göra ett nytt försök i veckan.

Baddag i dag för prinsen som föresten babblar på nu som en tok ha,ha! mest blir det mammama eller pappappa, nu händer det nya grejor varje dag, hur kul som helst!



till sist en bild på min kontakt till internet-nätet ha,ha.



Hoppas att er vecka har börjat bra!

Kram.


Låt oss dansa!

Jag måste bara säga att carl-jan är bara föör skön ha, ha! 

     I just love him!

Men om man ska snacka om dem som verkligen kan dansa så håller jag mina kort på Laila och Morgan. Laila är så jädrans bra på att dansa och dessutom är hon riktigt snygg. Morgan är ochså jätte bra på att dansa och en sjujdrans underhållare, man blir ju så glad :) så det är mina favosar denna säsong!

Idag  har vi inte gjort så mycket på dagen men jag var och trände nu på kvällen. MBL, det är så himmla bra träning helt slut efteråt, hur skönt som helst. imorgon har man väl träningsvärk som heter duga ha,ha!

I kväll pratade jag med även med pappsen och bestämde att jag och Wilmer skulle komma till honom den 5:e feb  (han fyller 51 år då)  Han tycker verkligen att det ska bli jätte kul att vi kommer och det tycker vi med!

Ja,jag och Wilmer ska ju åka till Västerås den 1:a feb och åka hen den 8:e. Dels för att pappa fyller och så får ju Jocke lite mera gjort när vi är iväg (så köket blir klart i tid ;)

Hoppas att ni har en skön fredagskväll och att ni får en fantastisk helg :)

Kram.

Full renovering!

Ja, det är därför jag inte skrivit på ett tag. Allt går enligt planerna och nog ska det bli klart tills det blir
30 års kalas ( inbjudningar är på G) För det är ju jag som ska bli en 30 taggare ha,ha.

Här kommer det lite renoveringsbilder som  jag lovat :)


Så här såg det ut före, håller på att packa ner allt när vi kom på att vi skulle dokumentera

            

Sen blev det så här:

         

Nu ser det ut så här:

    

Så nu vet ni hur det går.... Det kommer att bli såååå fint! Stort och luftigt kök :)

Kram,kram.

Det var en underbar fredag!

Ja, den kan faktiskt klassas som pefekt!
Jag har ju börjat och träna igen nu efter ett lååååångt uppehåll ( med en bra ursäckt, hi, hi!) och det känns så skönt att vara igång med det igen, jag känner mig levande...ehhh vad flarnigt det lät ha,ha! ja,ja. Och det har hänt något med hela mig nu när jag tränar , det har kommit efter graviditeten. Ett järaranamma utan dess like! känner knappt igen mig själv i träningskläderna längre! Har det nå´t med förlossningen att göra månne? det är klart att i jämförelse till i stortsätt allt så finns det nog inget som är så fullkomligt utmattande och jobbigt som att föda barn.......( sorry ni som inte gjort det än men så är kännslan jag har....)

Oj, nu kom jag ifrån ämnet....skulle ju berätta om min underbara fredag :/

Jag börjar om.
Jag var och tränade MBL ( mage, ben, lår) ett tokbra pass! det ska jag gå varje fredag, jag var sådär skönt trött när jag kom hem. Väl hemma så spolade jag i ett varmt skummbad som doftade mummsig cocos tände lite ljus och kröp ner med ett glas rött. Det var sååå skönt! bara låg där och slappnade av, kommer inte ihåg när jag gjorde det senast.
Det blev lite bodyskrubb och lite annat som man aldrig annars hinner med att unna sig.
 Efter badet hade min stora älsklig ( wilmer är lilla hi,hi) gjort god mat som vi mummsade på med ett jätte gott vin till.
Mer avslappnad än så kan man knappast bli ;) 
Måste ta mig ett "lyxbad" mer ofta!

Idag har vi packat ner allt i köket och flyttat in det resterande i ett annat litet rum. Det blir nog demolition time i morgon av dt stackars slacktade köket. ska lägga upp lite bilder, jag lovar!

Nej nu ska jag krypa ner i soffan bredvid min älskade sambo!

Hoppas ni har en trevlig helg, kram!

Ut med julen.

Ja,idag har det varit min tur att ta tag i alla julgrejor och flytta ner dem i sina kartonger, lite sorgligt är det ju.... Men om detta år går lika fort som förra så känns det ju som om man knappt behöver ta ner kartonrena ha,ha! Men lite sommar är det ju klart att vi vill ha först :) 

Imorgon ska vi börja plocka ner allt i skåpen från köket. Vi ska nämligen total renovera köket, ska bli så himmla skönt när det är klart och vi får ett klokt kök! Nu har vi (för er som inte vet) ett litet kök + ett matrum som angränsar till köket, ni vet, som de byggde hus förr. Vi ska slå ut väggen i mellan så vi får ett stoooort kök :) ALLT blir nytt. Nja, inte helt sant föresten, för köket var renoverat för inte så längesedan och skåpluckorna är helt ok så vi ska bara fortsätta med dem, men det kommer att bli sååå fint ! :)

Det var meningen att vi skulle börja lite senare men köket men med detta som hände på Wallers så blev ju jocke ledig lite tidigare ( och längre) De skulle annars ha haft stängt feb.

NU väntar jag bara på att sonen ska vakna så att vi kan ta en långpromis i det otroligt vackra vädret! Sol.sol,sol var det här!

Kram.

Äntligen fri som en fågel?

Ja, nu tror jag att amningen är ett avslutat kapitel!
Jag är jätte glad att det har funkat så bra som det har gjort och att det kom igång med en gång men nu känns det som om det var dax för lill-grabben och käka annat.
Så nu kan jag äta och dricka precis vad jag vill :) ( och så mycket jag vill ;) ) Det har ju inte varit så där jätte mycket som man har behövt tänka på men tanken har ju alltid funnits där om man tex. äter för mycket lök så blir man ju orolig över att risken finns att han kan få ont i magen. Men nu alltså så är det över.

Igår natt hände det något väldigt otäckt! 
Någon eller några kastade in en bensinbomb (de tror att det rör sig om det) in genom rutan på Wallers... Som tur var så var en granne uppe och hörde smällen och at det brann så hon sprang ner och släckte delar av elden och larmade polisen/ brandkåren. Det blev kraftig rökutveckling som spred sig i hela huset. Det är folk som bor över krogen som de fick väcka. Så attentatet är rubriserat som mordbrand! Dessutom ligger ju husen så tätt i innerstan så det kunde gått hur illa som helst. Tack gode gud att grannen var uppe! 
Wallers är nu helt rökskadat och det kommer ta ett bra tag innan de kan öppna igen.

Va är de för onda människor som gör sån´t här?! Jävla idioter!



Kram.



 


Massa me snö!

Ja det har fulkomligt vräkt ner snö här, så över en kväll så förvandlades ön till ett vackert vinterland :) Härliga tider!
 
Nu håler vi på för fullt och försöker få wilmer att börja äta mat, kansäga att det går sådär ha,ha. Men vi kämpar på.
Ska börja med och ge honom välling även på natten när han vaknar, om det funkar så kan jag sluta att amma honom och det skulle vara väldigt skönt. Vi får hålla tummarna att han nöjer sig med flaska.

I morgon ska vi på kalajs, Caroline fyller år! Grattis gumman :)

Idag har jag börjat mitt nya liv, jag har nämligen varit och tränat (!) och så har jag gjort en matsedel med nyttig och bra mat. som jag minsan tänker följa! Det är ju inte så att jag vill gå ner mer i vikt ( väger mindre nu än innan jag var gravid) men att vara hälsosam och röra på sig är ju alltid bra och man blir ju mycket piggare!

                         

Kramar.

2009!

Ja, då har det aldeles nyaåret börjat!

Och Det blir ett år i festens tecken :) 
För det börjar med att Jag tydligen ska fylla 30!! i mars ( herre gud alltså...)
sedan blir det 1 års kalas i juni för våran lill-prins. 
Jockes syrra fyllde 30 i december så det blir stor sommar fest i juli för henne.
Sedan ska vi på bröllop i september, bästa carro och Lars ska bli man och hustru i tofta kyrka! Åhh det kommer att vara så fint :) känner hur tårarna vill komma fram redan nu, bara jag tänker på det. Kommer att gråta som en toka, måste bli vattenfast maskara om jag inte vill se ut som ett åkerspöke efteråt ha,ha! 

Roligt att a en massa saker att se fram emot:)

Nyårsafton var alldeles lagom. Vi åt och skålade gott och hade jätte mysigt.

           


      

Kram till er alla! 
 

RSS 2.0